Aliču pikantā mērcīte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aličas ūdens peldē uzkarsē, izberž caur sietu, pievieno sīki sakapātas pētersīļu lapiņas, sāli un cukuru pēc garšas, sakapātus ķiplokus, visu samaisa un labi izkarsē. Ļoti labi garšo pie gaļas ēdieniem - šašlika vai vienkārši uz sviestmaizes, vai vienkārši vitamīnu devai apēst kādu karotīti.

 

Recepti iesūtīja: Zanda - Stiprā, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Dzeltenās aličas - 2.kg
  • Ķiploki - 1.kg
  • Pētersīļi zaļie - 300.gr
  • Vārāmā sāls. pēc garšas
  • Cukurs. pēc garšas