Kraukšķīgie gurķīši eļļā
Gareniski sagrieztiem, nemizotiem gurķīšiem 4 vai 6 daļās,
atkarīgs no gurķu lieluma un patikšanas. Pievieno visas iepriekš
minētās sastāvdaļas un atstāj apmēram 4 st., lai sasulojas.Liek
burkās, pārlej ar izveidojušos marinādi. Steralizē, līdz gurķi
maina krāsu (viegli dzeltenīgi) aizvāko, un ar vāciņu uz leju
atstāj uz vairākām stundām līdz atdziest.
Labu apetīti.
Recepti iesūtīja: Agrita (Neilande) Miķelsone, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece
Sastāvdaļas
- Gurķi ar mizu - 4 .kg
- Cukurs - 1.gl
- Etiķis 9% - 1.gl
- Eļļa - 1.gl
- Sāls - 100.gr
- Sinepes - 1.ēd.k
- Saspiests ķiploks - 1.ēd.k
- Malti melnie pipari - 1.des.k
- Zaļumi (dilles, pētersīļi).pēc garšas