Kabaču ikri
Burkānus nomizojam, sarīvējam uz rupjās rīves. Sīpolus smalki
sagriežam. Kabačus sagriežam mazos kubiņos. Burkānus liekam
vārīties nelielā ūdens daudzumā, pievienojam sāli un piparus.
Sīpolus cepam eļļā, līdz paliek zeltaini brūni, tad pievienojam pie
burkāniem.Tomātiem noņemam mizu un sagriežam, liekam katlā. Kabačus
liekam cepties eļļā, sautējam līdz pusmīksti. Tad liekam kopējā
katlā, pievienojam baziliku un ķiplokus (izspiestus caur
spiedi).
Cepot produktus, eļļu liekam tā, lai nav sausi, bet arī, lai nepeld
tajā. Sastāvdaļas ir aptuvenas, var pievienot vairāk un mazāk, un
tā vai tā būs garšīgi. Aptuveni tā - viena daļa kabači, divreiz
mazāk burkāni, sīpoli mazliet mazāk par burkāniem, tomāti vienādā
daudzumā ar sīpoliem. Ķiploki pēc garšas, ja jūtās, ka pa maz, tad
pievienojam vēl.
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībnieki
Sastāvdaļas
- Kabači - 1,3.kg
- Tomāti - 1/2.kg
- Sīpoli - 1/2.kg
- Burkāni - 700.g
- Ķiploki - 3 .daivinas
- Sāls
- Pipari
- Baziliks
- Eļļa