Mazsālīti gurķi arī ziemā
Sastāvdaļas
- Vidēja lieluma svaigi gurķi - 1,5 .kg
- Ķiploka daiviņas - 3-6.gab
- Upeņu lapas - 6.gab
- Mārrutku lapas - 3.gab
- Dilles - 5.gab
- Rupjā sāls - 4.ed.k.
- Akas vai avota ūdens
Visas sastāvdaļas kārto 3l burkā un pārlej ar sālsūdeni (sāli atjauc nevārītā akas vai avota ūdenī) un aizvāko. Pēc 4 dienām nolej un uzlej svaigu ūdeni (nevāritu) un aizvāko.Tad liek pagrabā. Iegaumējiet, ka atvērtas burkas saturs lietojams ~ 4-5dienas, turot ledusskapī.
Recepti iesūtīja: Ina Muhanberga, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece