Mazsālīti gurķi arī ziemā

Mazsālīti gurķi arī ziemā

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • Vidēja lieluma svaigi gurķi - 1,5 .kg
  • Ķiploka daiviņas - 3-6.gab
  • Upeņu lapas - 6.gab
  • Mārrutku lapas - 3.gab
  • Dilles - 5.gab
  • Rupjā sāls - 4.ed.k.
  • Akas vai avota ūdens

 

 

Visas sastāvdaļas kārto 3l burkā un pārlej ar sālsūdeni (sāli atjauc nevārītā akas vai avota ūdenī) un aizvāko. Pēc 4 dienām nolej un uzlej svaigu ūdeni (nevāritu) un aizvāko.Tad liek pagrabā. Iegaumējiet, ka atvērtas burkas saturs lietojams ~ 4-5dienas, turot ledusskapī.

Reklāma
Reklāma

 

Recepti iesūtīja: Ina Muhanberga, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece