Trakie gurķi
Stingrus, lielus, bet vēl nepāraugušus gurķus sagriež 0,5 cm
biezās ripās un ar mazākajām piparkūku formiņām izspiež zvēriņus,
zvaigznītes, mēnestiņus...un liek 1/2 burciņās. Ūdenī kārtīgi
savāra garšvielas gurķu marinēšanai, uz beigām pievieno sāli un
cukuru. Padzisušai marinādei pievieno etiķi vai citronskābi (kā nu
kurā ģimenē lieto).Visu izkāš un iegūto šķidrumu pārlej formiņu
gurķiem. Sterilizē kā vienmēr, 1/2 l burciņas kādas 15 min.
Ar 1l marinādes var pārliet kādas 4 1/2l burciņas.
Pārpalikumus sakapā un burkā iekšā un uzlej to pašu marinādi,
sterilizē. Ziemā nolejam šķidrumu un klāt ātrajam rosolam.
Recepti iesūtīja: Sandra Vēvere, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece
Sastāvdaļas
- Gurķi
- Garšvielas gurķu marinēšanai
- Ūdens - 1.l
- Cukurs - 4.ēd.k.
- Sāls - 1,5 - 2.ēd.k.
- Etiķis - 10.ēd.k.