Svaigu zemeņu "ievārījums"
Svaigas zemenes sablenderē ar cukuru un pilda burkās. Uzglabāt gan vajadzētu vēsumā - ledusskapī vai pagrabā.
Ja vēlas glabāt istabas temperatūrā, tad šo pašu daudzumu cukuru uz
uguns ar nedaudz zemeņu sulu izkausē līdz sīrupa konsistencei, tad
saber tur ogas un vāra 15 minūtes. Karstu pilda burkās. Ievārījums
atgādina kompotiņu ar veselām ogām. Man tādas stāv siltumā līdz
nākamajam gadam. Garša ir ideāla, gandrīz kā svaigām ogām un nav
salda. Bērniem garšo gan ar putru, gan saldējumu. Ideāli pievienot
jogurtam bez piedevām - garša fantastiska, un apziņa, ka tas
nesatur nekādus konservantus.
Pēc šīs receptes var gatavot arī citas ogas. Mellenēm un upenēm
vajag vēl mazāk cukura. Uz 1kg mellenēm - 100g cukura, uz 1kg
upenēm - 200g cukura.
Labu apetīti!
Recepti iesūtīja: Gita Prane
Sastāvdaļas
- Zemenes - 3.kg
- Ievārījuma cukurs - 900.g