Mammas garšīgā limonāde
Plānās šķēlītēs sagrieztās cidonijas liek kārtām ar cukuru
burkās un noliek istabas temperatūrā lidz nākamajai dienai.Tad
nolej no cidonijām izveidojušos sīrupu, pilda pudelēs. Glabā
vēsumā. Bērniem ļoti garšo atsķaidīts ar ūdeni. Ideāls līdzeklis
ziemā, kad mazajai temperatūra, tad es sīrupiņu atšķaidu ar siltu
ūdeni un dodu daudz dzert, un līz šim pat augsta temeratūra
līdz vakaram pazūd.Tas mums ir vienīgais līdzelkis cīņai ar
vīrusiem. Sīrups satur C vitamīnu.
Es parasti sagatavoju kādus 3L šādu sīrupu glabāšanai ledusskapī
ārkārta gadījumiem (saslimšanām), bet, par cik tas ļoti garšo
visiem, bet vietas ledusskapī vairs nav, tad parējo karsēju un
glabāju siltumā. Karsētam sīrupam iet bojā daudz C vitamīna, bet
tas labi noder dzēriena pagatavošanai, ko ņemt līdzi uz skolu vai
tapat padzerties. Var jaukt ar gāzēto ūdeni,tad parasti meita
ieskrien no āra un pasūta: Mammu uztaisi savu garšīgo limonādi.
Sīrups arī labi garšo ar saldējumu.
Tās cidonijas,kas paliek pēc sīrupa noliešanas es cepepškrāsnī
izžāvēju. Ziemā noder pie tējas un tapat panašķoties konfekšu
vietā.
Liela ķēpa ar cidoniju griešanu, bet rezultāts ir tā vērts. Ja
briesmīgi negribas griezt un tīrīt, var izlaist caur virtubes
kombaina kāpostu rīvei, bet tad cidonijas būs kopā ar sēkliņām
un ne tik smukas sukādes. Esmu mēģinājusi - nekāda vaina.
Labu apetīti!
Recepti iesūtīja: Gita Prane, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece
Sastāvdaļas
- Sagrieztas cidonijas - 2.kg
- Parastais cukurs - 2.kg