Pikantais asorti no tomātiem, paprikas un sīpoliem

FOTO: Shutterstock.com

Litra vai cita tilpuma burciņās apakšā liek gredzenos sagrieztus sīpolus, kārto vidēja lieluma vai mazus gurķīšus, nelielus tomātiņus, sloksnēs sagrieztu saldo papriku, liek pa 10 graudiem melnos un saldos piparus. Pagatavo marinādi, ņemot minētās sastāvdaļas uz litru ūdens, esenci lej jau gatavā šķīdumā un uzreiz ņem no uguns nost. Katrā burciņā ielej pa ēdamkarotei augu eļļas un lej virsū marinādi. Burciņas pasterizē 10 minūtes, aizvalcē, apgāž otrādi. Var ietīt siltā segā, lai vēl pašas pakarsējas, labāk uzglabāsies. Esmu eksperimentējusi, liekot burciņās arī pa ķiploka daiviņai, mārrutka saknes gabaliņam, krustnagliņai un dilles. Ikviens variants izdodas vienreizēji gards. Gurķi ir kraukšķīgi un atgādina vecos labos "Bulgāru gurķīšus". 

 

Recepti iesūtīja: Inese Baranovska, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Marinādei: uz 1 litru ūdens
  • 7 ēdamkarotes cukura,
  • 2 ēdamkarotes sāls,
  • 1 ēdamkarote etiķa esences,
  • 10 smaržīgie pipari,
  • 10 melnie pipari,
  • Sīpoli, gurķi, paprika, tomāti
  • Augu eļļa