Bumbieru - banānu ievārījums
Pacietus bumbierus nomazgā, nomizo, pārgriež uz 4 daļām, izņem
sēklotni. Sagriež bumbierus nelielos gabaliņos, liek traukā.
Bumbieriem uzber 2kg zelējoša cukura, atstāj uz apm. 3 stundām
ievilkties.
Pirms vārīšanas bumbieru un cukura masu kārtīgi samaisa, lej katlā,
līdz apmēram pusei katla, jo vāroties, masa pacelsies. Katlu liek
uz lielas uguns un vāra, visu laiku maisot. Pa to laiku bērni var
nomizot banānus un sablenderēt tos. Kad bumbieri sāk vārīties,
pievieno sablenderētos banānus.
Pildu ievārījumu izkarsētās burkās, aizveru ar karstiem vāciņiem.
Atdzesētu ievārījumu uzglabāju ledusskapi vai pagrabā (vēsā
vietā).
Recepti iesūtīja: Iveta Hubere, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece
Sastāvdaļas
- Bumbieri - 1.kg
- Banāni - 1.kg
- Cukurs - 2.kg