Tomātu mērce ar ķiplokiem, āboliem un papriku
Tomātus sagriež, ābolus (bez serdes) nomazgā un sagriež. Papriku iztīra un arī sagriež.
Tomātus un ābolus samaļ, ielej katlā, pieber cukuru, pielej eļļu un vāra uz mazas uguns 1 1/2 stundas. Vārīšanas beigās pielej etiķi.
Ķiplokus nomizo. Atdzesētai masai pieliek samaltus ķiplokus un sāli.
Mērci pilda izkrsētās burciņās, tūlīt aizvāko. Uzglabā vēsumā.
Recepte no grāmatas: Salāti, biezeņi, mērces. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010
Sastāvdaļas
- Tomāti - 2 1/2.kg
- Āboli - 1.kg
- Burkāni - 1.kg
- Paprika - 1.kg
- Ķiploki - 150.g
- Sāls - 50.g
- Etiķis - 1.glāze
- Cukurs - 1.glāze
- Eļļa - 1.glāze