Biešu un ķirbju salāti ziemai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bietes nedaudz apvāra un sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Sarīvē arī ķirbjus.

Sīpolus sasmalcina un mazā ūdens daudzumā mazliet apvāra.

Visu samaisa kopā, pievieno pārējās sastāvdaļas un atstāj pusstundu, lai ievelkas.

Masu liek katlā un uzkarē līdz vārīšanai.

Liek izkarsētās burkās, aizvāko.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Salāti, biezeņi, mērces. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010

 

Sastāvdaļas

  • Bietes - 1 1/2.kg
  • Ķirbji - 1 1/2.kg
  • Sīpoli - 1.kg
  • Sāls - 2.ēd.k.
  • Cukurs - 1.glāze
  • Etiķis - 1.glāze
  • Eļļa - 500.ml