Biešu un ķirbju salāti ziemai
Bietes nedaudz apvāra un sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Sarīvē arī ķirbjus.
Sīpolus sasmalcina un mazā ūdens daudzumā mazliet apvāra.
Visu samaisa kopā, pievieno pārējās sastāvdaļas un atstāj pusstundu, lai ievelkas.
Masu liek katlā un uzkarē līdz vārīšanai.
Liek izkarsētās burkās, aizvāko.
Recepte no grāmatas: Salāti, biezeņi, mērces. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010
Sastāvdaļas
- Bietes - 1 1/2.kg
- Ķirbji - 1 1/2.kg
- Sīpoli - 1.kg
- Sāls - 2.ēd.k.
- Cukurs - 1.glāze
- Etiķis - 1.glāze
- Eļļa - 500.ml