Ābolu ievārījums ar citroniem vai apelsīniem
Ābolus sagriež daiviņās, izņem sēklotni. Ābolu daiviņas blanšē: ieliek sietā un iegremdē vārošā ūdenī, pēc 5 minūtēm iemērc aukstā ūdenī vai patur zem auksta ūdens strūklas.
No ūdens un cukura izvāra sīrupu.
Ābolu daiviņas liek katlā, pārlej ar sīrupu un uz mazas uguns vāra, līdz ievārījums gatavs. Neilgi pirms vārīšanas beigām masā iemaisa apelsīna vai citrona mīkstumu un pēc garšas pieliek vaniļas cukuru.
Karstu ievārījumu lej izkarsētās burkās un burkas aizvāko.
Recepte no grāmatas: Kompoti, ievārījumi, sulas. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010
Sastāvdaļas
- Āboli - 1.kg
- Cukurs - 1 - 1 1/5.kg
- Ūdens - 1.glāze
- Vaniļas cukurs
- apelsīna vai citrona mīkstums