Sarkano sīpolu biezenis
Sarkano sīpolu biezenis labi garšo pie gaļas ēdieniem, un to var uzglabāt 1–2 mēnešus.
Sastāvdaļas
- Sarkanie sīpoli – 1.kg
- Cukurs – 200.g
- Sarkanvīna etiķis – 700.g
- balto piparu graudiņi – 10.g
- Krustnagliņas – 10.g
Pagatavošana
- Sīpolus nomizo un sagriež kubiņos, liek katlā. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra uz vidējas uguns, neuzliekot katlam vāku, 10 – 15 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
- Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi un virums sāk biezēt, tas ir gatavs. Biezeni pilda izkarsētās burciņās, tās cieši aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Recepte no grāmatas: Salāti, biezeņi, mērces. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010