Sarkano sīpolu biezenis

Sarkano sīpolu biezenis labi garšo pie gaļas ēdieniem, un to var uzglabāt 1–2 mēnešus.
Neparastāka recepte, ko pamēģināt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neparastāka recepte, ko pamēģināt.

Sastāvdaļas

  • Sarkanie sīpoli – 1.kg
  • Cukurs – 200.g
  • Sarkanvīna etiķis – 700.g
  • balto piparu graudiņi – 10.g
  • Krustnagliņas – 10.g

 

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo un sagriež kubiņos, liek katlā. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra uz vidējas uguns, neuzliekot katlam vāku, 10 – 15 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
  2. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi un virums sāk biezēt, tas ir gatavs. Biezeni pilda izkarsētās burciņās, tās cieši aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Reklāma
Reklāma

 

Recepte no grāmatas: Salāti, biezeņi, mērces. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010