Marinēts ķirbis. Klasiskā recepte
Ķirbju mīļotājiem rudens bez marinētiem ķirbjiem nav iedomājams!
Gatavošana 30 min. 3 - 4 puslitra burciņām
Ķirbim iztīra sēklas un nomizo. Sagriež nelielos kubiciņos. Ūdeni, cukuru, krustnagliņas un citronskābi vāra piecas minūtes. Pievieno ķirbja kubiciņus un vāra uz mazas uguns, līdz caurspīdīgi (bet stingri). Izņem ķirbja kubiciņus un marinādi uzvāra. Pilda burkās ķirbi un pārlej ar marinādi. Ilgstošai uzglabāšanai burkas pirms tam sterilizē.
Recepte: Dienas Ēdieni
Sastāvdaļas
- Ķirbis - 800.g
- Cukurs - 500.g
- Krustnagliņas - 15.gab
- Citronskābe - 25.g
- Ūdens - 1.l