Marinēts ķirbis. Klasiskā recepte

Ķirbju mīļotājiem rudens bez marinētiem ķirbjiem nav iedomājams!

Marinēta ķirbja pagatavošanai nepieciešamas vien 30 minūtes!

FOTO: Shutterstock.com

Marinēta ķirbja pagatavošanai nepieciešamas vien 30 minūtes!

Gatavošana 30 min. 3 - 4 puslitra burciņām

Ķirbim iztīra sēklas un nomizo. Sagriež nelielos kubiciņos. Ūdeni, cukuru, krustnagliņas un citronskābi vāra piecas minūtes. Pievieno ķirbja kubiciņus un vāra uz mazas uguns, līdz caurspīdīgi (bet stingri). Izņem ķirbja kubiciņus un marinādi uzvāra. Pilda burkās ķirbi un pārlej ar marinādi. Ilgstošai uzglabāšanai burkas pirms tam sterilizē.

 

Recepte: Dienas Ēdieni

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ķirbis - 800.g
  • Cukurs - 500.g
  • Krustnagliņas - 15.gab
  • Citronskābe - 25.g
  • Ūdens - 1.l