Īstais laiks gatavot rabarberu ievārījumu!
Rabarberu laiks ir tik īss, ka ir vērts pagatavot rabarberu ievārījumu ziemai.
Sīki sagriezu 1kg rabarberus, ieliku katliņā un apbēru ar
cukuru, es piemēru ap 6 ēd.k ar kaudzi, bet vēlāk lasīju, ka labāk
uz 1kg rabarberu vismaz ap 300g cukurs. Atstāju kādu laiciņu, lai
sasulojas.
Tad liku vārīties uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot un noņemot
putas. Vārīju, līdz rabarberi pilnībā izšķīduši. Ūdeni var
pievienot, ja vēlas - ap 50ml ne vairāk, bet var arī nelikt, es
neliku, jo rabarberi ar cukuru sasulojas un ir pietiekami
šķidruma.
Kad izvārījās, es sablenderēju, jo gribēju viendabīgu masu.
Pagaidīju, lai mazliet nosēžas, lai nav putains, gaisīgs.Šo vietu
var arī izlaist.
Liku sterilās burciņās, aizskrūvēju, atdzesēju un ledusskapī
iekšā.Tā kā man ir mazs cukura daudzums, tad noteikt jāglabā
ledusskapī.
Ievārījumus nekad nebiju vārījusi, līdz ar to pieredzes nekādas.
Lasīju gan daudz un dažādas receptes, citās teikts, ka cukuram
jābūt no 300g-1 kg uz 1kg rabarberiem, citās receptēs teikts, ka
var pievienot pēc garšas. Tā kā šis būs eksperiments, kā
glabāsies.
Sastāvdaļas
- Rabarberi
- Cukurs