Aprikožu ievārījums. 4 receptes
Aprikozes ir vērts pamēģināt aizvietot ar Latvijas plūmēm!
Šā ievārījuma galvenais noslēpums ir sastāvdaļu attiecības – ½ kilograma cukura uz 1kg augļu.
Sastāvdaļas:
2 kg aprikožu
1 kg cukura
500 g apelsīnu
200 g valriekstu
Ingvera sakne
Ievārījums tikai no aprikozēm
Aprikozes (bez kauliņa) sadala četros traukos un apber ar cukuru tā, lai augļi būtu pilnībā nosegti. Viena trauka saturu uz lēnas uguns savāra biezu un caurspīdīgu. Ievārījumu atdzesē un sapilda burkās. Uzglabā ledusskapī.
Aprikožu un apelsīnu ievārījums
Otrā traukā aprikozēm pievieno puskilogramu apelsīnu ar visu mizu, kas sagriezti šķēlītēs un vēl uz pusēm. Vāra uz lēnas uguns, maisot pēc iespējas mazāk, lai aprikožu pusītes paliktu veselas. Laiku pa laikam ievārījumam noņem putas. Kad masa sāk mutuļot un putas vairs neveidojas, ievārījums ir gatavs.
Aprikožu un ingvera ievārījums
Trešajā traukā aprikozēm pievieno smalki sarīvētu ingveru un uz lēnas uguns savāra ievārījumu biezu un caurspīdīgu.
Aprikožu ievārījums ar valriekstiem
Pēdējā traukā aprikozes vāra tāpat kā pirmajā, tikai 20 minūtes pirms gatavības ievārījumam pievieno 200 g valriekstu, samaisa un noņem no uguns. Atdzisušo ievārījumu pilda burkās un uzglabā ledusskapī.
Receptes no izdevniecības „Zvaigzne ABC” izdotās Jūlijas Visockas pavārgrāmatas „Ēdam mājās!”