Ābolu ievārījums ar citronu un ingveru
Pavisam vienkārši pagatavojams ābolu ievārījums, bet garša nebūs ne vienkārša, ne ierasta - tā būs fantastiska!
Sastāvdaļas:
1,5 lirti katliņš ar sarīvētiem āboliem
1/2 no liela citrona vai 1 maziņš
1 cm gara ingvera sakne mazliet resnāka nekā īkšķis, rīvētā veidā
aptuveni 1 noslīpēta tējkarote
ap 300g cukurs
Pagatavošana:
Nomizojam un uz rupjās rīves sarīvējam ābolus.
No citrona norīvējam dzelteno miziņu, izspiežam sulu.
Citrona miziņu un sulu pievienojam āboliem un samaisām.
Arī ingvera sakni sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam
āboliem.
Uzliekam katliņam vāku un liekam uz mazas uguns vārīties.
Pēc 5 minūtēm paskatāmies, vai āboli ir sasulojušies un tiem ir
pietiekami šķidruma, lai nepiedeg.
Ja āboli slikti sulojas, pielejam dažas ēdamkarotes ūdens, pavisam
nedaudz. Turpinām vārīt, ik pa laiciņam apmaisam un pavaktējam to
šķidrumu. Kā šķiet, ka par sausu, tā pievienojam nedaudz vēl
ūdeni.
Šādi vāram, līdz āboli jau ir izšķīduši, tad pievienojam cukuru un
vāram vēl 10 minūtes.
Nomazgājam burkas, vāciņus un liekam ieslēgtā cepeškrāsnī
sterilizēties. Šāds variants man šķiet ērts un bez problēmām.
Burkas novietojam uz mitra dvielīša un pildam iekšā ievārījumu,
līdz pašām maliņām, lai nebūtu vieta gaisam.
Pēc šīs receptes ābolu ievārījums ir biezs, mazliet atgādina vieglu
želeju. Garša svaiga, mazliet līdzinās piparmētras garšai.
Īsāk sakot - manuprāt, fantastisks ievārījums.