Ābolu - ķirbju ievārījums ar ingveru
Piešķiram savam ievārījumam jaunu garšu!
Ņemam vienu daļu ķirbi,d ivas daļas ābolus "Antonovka". Ķirbi nomizojam, izgriežam sēklas, sagriežam mazos gabaliņos un liekam vārīties ļoti nelielā ūdens daudzumā. Pa to laiku nomazgājam ābolus, izgriežam serdes un sagriežam nelielos gabaliņos (mizu nav jāņem nost, jo pēc tam mēs šo visu izlaidīsim caur sietiņu.)
Sagrieztos ābolus pievienojam pie ķirbjiem, kas jau vārās. Visu sautējam zem vāka uz mazas uguns.
Uz rīves sarīvējam svaigu ingvera sakni, mums nepieciešams uz 1 l ievārījuma 1cm gara ingvera saknes. Liekam klāt katlā. No viena citrona norīvējam miziņu un izspiežam 4 ēd.k citrona sulu. Aptuveni vidēja lieluma citrons būs vajadzīgs. Ķirbis, kam pievienoti āboli, ingvera sakne, citrona miziņa un sula vārās uz mazas uguns, ja nepieciešams, pievienojam nedaudz ūdeni, lai nedeg klāt. Kad viss jau sāk šķīst ārā, izlaižam caur sietiņu, lai atbrīvotos no ābolu mizas un lai ievārījums būtu viendabīgs.
Kad ar to esam tikuši galā, liekam atkal katliņā uzvāram, pievienojam ap 9 ēd.k cukura, bet būtībā pēc jūsu garšas, man vienkārši nepatīk salds ievārījums.
Sastāvdaļas
- Āboli
- Ķirbis
- Cukurs
- Ingvera sakne
- Citrons