Ābolu - ķirbju ievārījums " Uz Ziemassvētku nots"

Šim ievārījumam pievienoju Ziemassvētku garšvielu maisījumu!

Gaidot Ziemassvētkus, jācēl galdā šo īpašo ievārījumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaidot Ziemassvētkus, jācēl galdā šo īpašo ievārījumu.

Uz 3 daļām ābolu "Antonovka" ņemam 1 daļu ķirbi. Precīzāk nepateikšu, jo visu ņēmu uz sajūtām. Bet būtībā jau tās proporcijas ir aptuvenas. Ja vēlas paslēp ķirbja garšu, tad ņemam vairāk abolu un mazāk ķirbi. Ķirbi nomizojam, izņemam sēklas, sagriežam ļoti mazos gabaliņos un liekam vārīties nelielā ūdens daudzumā.

Ābolus nomazgājam, izgriežam serdes, sagriežam mazos gabaliņos un pievienojam ķirbim. Vāram uz mazas uguns, ik pa laiciņam apmaisot, līdz viss sāk šķīst ārā.

Tad izlaižam caur sietiņu šo masu, liekam atkal katliņā, pievienojam 1/2 citrona sulu un uzvāram.

Kad sāk burbuļot, pievienojam cukuru pēc garšas un garšvielu maisījumu piaprkūkām, man bija firmas 'Twins". Uz 1 litru ievārījuma es pievienoju 2 tēj.k garšvielu un 7 ēd.k cukuru. Es pievienoju nedaudz, izmaisīju, pagaršoju un tad skatījos, vai pietiekami vai vēl jāpievieno.




Visu pavāram 10 minūtes un tad liekam burkās.

 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Āboli - 1kg
  • Ķirbis - 300g
  • Cukurs
  • Garšvielu maisījums piparkūkām
  • Citrons - 1/2