Ābolu - ķirbju ievārījums " Uz Ziemassvētku nots"
Šim ievārījumam pievienoju Ziemassvētku garšvielu maisījumu!
Uz 3 daļām ābolu "Antonovka" ņemam 1 daļu ķirbi. Precīzāk
nepateikšu, jo visu ņēmu uz sajūtām. Bet būtībā jau tās proporcijas
ir aptuvenas. Ja vēlas paslēp ķirbja garšu, tad ņemam vairāk abolu
un mazāk ķirbi. Ķirbi nomizojam, izņemam sēklas, sagriežam ļoti
mazos gabaliņos un liekam vārīties nelielā ūdens daudzumā.
Ābolus nomazgājam, izgriežam serdes, sagriežam mazos gabaliņos un
pievienojam ķirbim. Vāram uz mazas uguns, ik pa laiciņam apmaisot,
līdz viss sāk šķīst ārā.
Tad izlaižam caur sietiņu šo masu, liekam atkal katliņā,
pievienojam 1/2 citrona sulu un uzvāram.
Kad sāk burbuļot, pievienojam cukuru pēc garšas un garšvielu
maisījumu piaprkūkām, man bija firmas 'Twins". Uz 1 litru
ievārījuma es pievienoju 2 tēj.k garšvielu un 7 ēd.k cukuru. Es
pievienoju nedaudz, izmaisīju, pagaršoju un tad skatījos, vai
pietiekami vai vēl jāpievieno.
Visu pavāram 10 minūtes un tad liekam burkās.
Sastāvdaļas
- Āboli - 1kg
- Ķirbis - 300g
- Cukurs
- Garšvielu maisījums piparkūkām
- Citrons - 1/2