Marinēti gurķu salāti ziemai
Vienmēr ir šķitis, ka marinēt ir diezgan grūti, bet beidzot saņēmos un izmēģināju!
Šogad pirmo reizi vāru ievārījumus un izmēģinu kaut ko iemarinēt. Bet laikam jau viss, kas tiek darīts pirmo reizi, šķiet, ka ir grūti, sarežģīti. Teikšu, ka tomēr nemaz nav tik sarežģīti.
Pirmajai reizei izvēlējos ļoti skaidri aprakstītu un laikam arī pašu vienkāršāko recepti.
Sastāvdaļas:
* 1kg gurķi
* 2 sarkanās paprikas
* 3 lieli sīpoli
* 5 lielas ķiplokdaiviņas
* 80ml etiķis
* 80ml eļļa
* 1 ŗd.k sāls
* 3 ēd.k cukurs
* dilles liela buntiņa
Pagatavošana:
Gurķus sagriežam mazos gabaliņos, plānākos vai biezākos, kā paši vēlamies. Var arī šķēlītēs.
Papriku arī sagriežam tādos gabaliņos kā patīk, var mazos, var garenos.
Sīpolus sagriežam pusgredzenos, bet arī šos varam smalcināt kā pašiem tīk.
Ķiplokus plānās šķēlēs sagriežam. Dilles sasmalcinam.
Liekam visu bļodā, kādā traukā. Pievienojam eļļu,etiķi,sāli,cukuru.Izmaisam un liekam ievilkties, atsuloties vēsā vietā uz vairākām stundām, vai pat uz nakti.
Man sanāca paturēt 5 stundas. Es šajā laika posmā pāris reizes arī visu pamaisīju.
Kad ir sasulojies,tad liekam burkās,pārlejam ar to šķidrumu,kas izveidojās.
Burkas liekam katliņā ar ūdeni,kur apakšā ieklāts dvielis.Karsējam burkas ap 20 minūtēm,līdz gurķi maina kkrāsu.Tad,kad gatavs aizvākojam.
Otrs variants ir gatavos gurķu salātus pēc atstāvēšanās likt katliņā, uzvārīt līdz maina krāsu un tad likt burkās.Kā nu kuram vieglāk un ērtāk.
Gurķu salāti ir ļoti gardi arī nesapildīti burkās.Šādi var arī
pusdienām pagatavot,tikai tad iesaku likt ap 60 ml etiķi,lai ir
maigāki.