Marinētas bietes

Sarkanās bietītes ir ļoti veselīgas un vitamīniem bagātas!

Marinētas bietiņas ziemā var pievienot gan salātiem, gan zupām, gan lietot kā piedevas siltajam ēdienam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Marinētas bietiņas ziemā var pievienot gan salātiem, gan zupām, gan lietot kā piedevas siltajam ēdienam.

1kg bietes novāram līdz gatavas, atdzesējam, nomizojam, sagriežam vai sarīvējam.

Sagatavojam marinādi:
Uz 0,8 litriem ūdens pievienojam 1,5 ēd.k sāli 2 ēd.k cukuru,3 lauru lapas, 5 krustnagliņas,5 melnos piparus,uzvāram,nokāšam,pievienojam 9 ēd.k etiķi (9%) un 1 ēd.k eļļu.

Bietēm pievienojam marinādi, izmaisam un liekam burciņās, pašā augšā uz bietēm uzliekam pāris sīpolu gredzenus. Burciņu piepildam līdz pašām malām ar marinādi, lai visas bietes būtu šķidrumā. Aivākojam, apgriežam burciņas otrādi, lai dziest.
Atdzisušas nesam uz pagrabu.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Bietes
  • Sīpols
  • Etiķis
  • Cukurs
  • Sāls
  • Lauru lapas
  • Pipari
  • Krustnagliņas
  • Eļļa