Marinētas bietes
Sarkanās bietītes ir ļoti veselīgas un vitamīniem bagātas!
1kg bietes novāram līdz gatavas, atdzesējam,
nomizojam, sagriežam vai sarīvējam.
Sagatavojam marinādi:
Uz 0,8 litriem ūdens pievienojam 1,5 ēd.k sāli 2 ēd.k cukuru,3
lauru lapas, 5 krustnagliņas,5 melnos
piparus,uzvāram,nokāšam,pievienojam 9 ēd.k etiķi (9%) un 1 ēd.k
eļļu.
Bietēm pievienojam marinādi, izmaisam un liekam burciņās, pašā
augšā uz bietēm uzliekam pāris sīpolu gredzenus. Burciņu piepildam
līdz pašām malām ar marinādi, lai visas bietes būtu šķidrumā.
Aivākojam, apgriežam burciņas otrādi, lai dziest.
Atdzisušas nesam uz pagrabu.
Sastāvdaļas
- Bietes
- Sīpols
- Etiķis
- Cukurs
- Sāls
- Lauru lapas
- Pipari
- Krustnagliņas
- Eļļa