Marinēts ķirbis cidoniju sulā ar dzērvenēm
Šādus zeltainos ķirbīšus pasniedz kā pikantu piedevu pie gaļas ēdieniem.
Sastāvdaļas:
1/2 kg ķirbja,
750 g cukura,
250 ml baltvīna etiķa,
500 ml cidoniju sulas,
8 smaržīgie pipari,
5 krustnagliņas,
kanēļa standziņa,
1/2 glāzes dzērveņu.
Gatavošana:
Ķirbi nomizo un sagriež mazos kubiņos. Lai pagatavotu marinādi, etiķim pievieno cukuru, cidoniju sulu, piparus, krustnagliņas un kanēļa standziņu. Visu samaisa un karsē katlā, līdz cukurs izkusis.
Verdošai marinādei pievieno sagriezto ķirbi un karsē 5 minūtes.
Marinētos ķirbjus atdzesē un atstāj līdz nākamajai dienai. Otrā dienā pievieno dzērvenes, vēlreiz visu uzvāra un karsē 3 minūtes.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"