Marinēts ķirbis cidoniju sulā ar dzērvenēm

Šādus zeltainos ķirbīšus pasniedz kā pikantu piedevu pie gaļas ēdieniem.

Ļoti aromātiska piedeva otrajam ēdienam! Foto no grāmatas Ēdieni Latvijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ļoti aromātiska piedeva otrajam ēdienam! Foto no grāmatas "Ēdieni Latvijā".

 

 

Sastāvdaļas:

1/2 kg ķirbja, 

750 g cukura, 

250 ml baltvīna etiķa, 

500 ml cidoniju sulas, 

8 smaržīgie pipari, 

5 krustnagliņas, 

kanēļa standziņa, 

1/2 glāzes dzērveņu.

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Ķirbi nomizo un sagriež mazos kubiņos. Lai pagatavotu marinādi, etiķim pievieno cukuru, cidoniju sulu, piparus, krustnagliņas un kanēļa standziņu. Visu samaisa un karsē katlā, līdz cukurs izkusis.

Verdošai marinādei pievieno sagriezto ķirbi un karsē 5 minūtes.

Marinētos ķirbjus atdzesē un atstāj līdz nākamajai dienai. Otrā dienā pievieno dzērvenes, vēlreiz visu uzvāra un karsē 3 minūtes. 

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā" 

 

Sastāvdaļas