Gardie tomāti želejā
Vai esi mēģinājis ziemas krājumiem pagatavot tomātus želejā?
Produkti aprēķināti piecām puslitra burkām.
Vajadzēs:
- 2 kg stingru, lielu tomātu
- 1 kg sīpolu
- 2 ēdamkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- 7 ēdamkarotes 9% etiķa
- 5 ēdamkarotes želatīna (uz burciņu — viena ēdamkarote želatīna)
- piparus
- lauru lapas
- 1 litru ūdens
Pagatavošana:
- Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens un atstāj, lai uzbriest.
- Burciņā kārto šķēlēs sagrieztus tomātus (vai nelielus tomātiņus) un gredzenos sagrieztus sīpolus. Kārtojumu var papildināt ar pipargraudiņu un lauru lapu.
- Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru, etiķi un piparus. Visu uzvāra un noņem no uguns, tad pievieno uzbriedināto un ūdens peldē izšķīdināto želatīnu.
- Marinādi lej burciņās uz dārzeņiem tā, lai tie ir pārsegti.
- Tad burkas liek katlā un 20 minūtes pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.
- Apgāž aizskrūvēto burku otrādi. Kad burkas atdziest, griež apkārt un liek pieliekamajā.
Avots: žurnāls Unas gardums