Marinēti tomāti ar baziliku
Ideāla recepte tomātu un bazilika cienītājiem. Šādi konservēts baziliks labi saglabā gan garšu, gan krāsu un piešķir patīkamu aromātu tomātiem. Ja vēlies mazliet asāku, pievieno marinādei tējkaroti sinepju graudiņu!
3 burciņas
Gatavošana 10 minūtes plus pasterizēšana
Sastāvdaļas:
mazi, vēlams vienāda lieluma tomāti
zaļās bazilika lapiņas
Marinādei:
1 l ūdens
1/2 glāze 9% etiķa
40 g sāls
60 g cukura
8 smaržīgie piparu graudiņi
1 neliela laurlapa
Pagatavošana:
1. Sagatavotās burciņās (vēlams puslitra, ideāli, ja tās ir platas uz zemas) liec kārtās nomazgātus un nosusinātus tomātus un bazilika lapiņas.
2. Uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un garšvielas un pārlej sagatavotajiem tomātiem.
3. Pasterizē 85 grādu temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes.
Ņem vērā!
* Lai tomāti karsējot nepārplīstu, ar asu irbulīti iedur serdē vai pie serdes.
* Bez tradicionālajiem garšaugiem – dillēm, mārrutkiem u. tml. –, ko mēdz izmantot tomātu konservēšanai, šim nolūkam ļoti labi noder arī baziliks, timiāns, rozmarīns, lupstājs, koriandrs.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi