Gailenes saldskābā marinādē. Uzglabājam ziemai!
Šādi marinētas gailenes lieliski izskatīties arī uz svētku galda.
Sastāvdaļas:
(Aptuveni litra burkai)
Gatavošana 60 minūtes
- 1 kg iepriekš novārītu sēņu
marinādei:
- 1 glāze baltvīna etiķa
- 1 glāze ūdens
- 1 ēdk. sāls
- 3 ēdk. cukura
- 8 smaržīgie piparu graudi
- 1 kanēļa standziņa
- 4 krustnagliņas
- 1 lauru lapa
Gatavošana
- Sēnes notīra. Ja vien iespējams, neskalo tās un nemērcē. Gailenes vāra lielā daudzumā sālsūdens 10–15 minūtes, tad nokāš.
- Lai gailenes saglabātu krāsu, sālsūdenim pievieno nedaudz citronskābes vai citrona sulas.
- Katlā lej baltvīna etiķi un ūdeni, pievieno visas garšvielas un karsē, līdz marināde uzvārās.
- Pievieno novārītās gailenes un vāra 15 minūtes. Vārīšanas beigās pagaršo marinādi – ja šķiet, ka trūkst asuma, pievieno vēl etiķi; ja vēlies saldāku, pievieno cukuru.
- Vēl karstas sēnes ar marinādi pilda sterilās burkās un aizvāko.