Plūmju un ābolu džems
Labs uz brokastu tostermaizes, pie siera un gaļas (medījuma, liellopa, bet īpaši – pie cūkas cepeša). No receptē dotajiem apjomiem sanāks aptuveni 5 l džema, taču labāk, ja to pildīsi nelielās burciņās.
Sastāvdaļas:
5 kg skābu ābolu, ieteicama antonovka
3 kg plūmju
2 kg brūnā cukura
½ l sarkanvīna etiķa
1 ēdk. balto piparu graudu
1 tējk. koriandru sēklu
1 tējk. kumina sēklu
2 krustnagliņas
1 čilī, bez sēklām, sakapāts
Gatavošana:
Āboliem izņem serdi, sagriez gabalos, plūmēm izņem kauliņus. Liec visu katlā un uz nelielas uguns, reizumis apmaisot, vāri aptuveni 3 stundas (līdz džema konsistencei). Ja masa veidojas pārlieku blīva, pievieno ½ l ūdens. Liec sterilās burkās, sterilizē, tad aizvāko un glabā vēsumā (var pat vairākus gadus).
Avots: Žurnāls 100 labi padomi