Visi dārza labumi marinādē
Der salātiem, pie cepešiem, aukstajā galdā. Atvērta burciņa nepelē.
Sastāvdaļas:
No visa pa druskai: gurķis (sadalīts 4 daivās), burkāns (rupji rīvēts), čili pipars (sagriezts bez sēklām), sēnes, jauni, mazi sīpoliņi (rēķini 2–3 uz 1 l burku), neliels kabacis (sagriezts ripās), paprikas pākstis, ķiploka daiviņas.
Marinādei:
1 l ūdens
1 kg cukura
½ l baltvīna etiķa
2 lauru lapas
2 ēdk. sinepju graudu
1 tējk. melno piparu graudu
1 tējk. balto piparu graudu
1 tējk. koriandra sēklu
Gatavošana:
1. Grilē papriku – uz grila vai cepeškrāsnī; kad pāksts ir apsvilusi, liec to traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj, lai tā padziest. Tas būtiski atvieglo miziņas noņemšanu. Taču, ja tev netraucē paprikas rūgtenā miziņa, vari to atstāt.
2. Pagatavo marinādi – vienkārši visas sastāvdaļas uzvāri.
3. Kad marināde ir uzvārījusies, liec tajā visus dārzeņus, izņemot grilēto papriku, un atkal uzvāri. Izkās dārzeņus caur sietu, saglabājot marinādi. Ļauj drusku padzist un tad kārto sterilās burkās nepiemirstot papriku.
4. Vēlreiz uzvāri marinādi un pārlej dārzeņiem burkās (nepielej burku līdz malām, atstāj nedaudz vietas gaisam!), liec sterilizēties. Pēc tam aizvāko un glabā vēsā vietā.
Iesaka: šefpavārs Normunds Šaiters
Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/9