Pikantie ķiploku salāti, kas lieliski aizstāj mērci

Šos salātus var pasniegt pie cepeša sinepju vietā.

FOTO: Shutterstock.com

Ķiplokus samizojam un saberam virtuves kombainā, turpat ieliekam pētersīļus (nesagrieztus), tomātus, kam iepriekš jau noņemta miziņa, pievienojam kaltētos tomātus un nedaudz arī eļļu no tomātiem, kā arī pievienojam olīveļļu. Slēdzam iekšā virtuves kombainu un visu ar nažiem sasmalcinām. Tad  pagaršojam, un pēc vajadzības pievienojam sāli, cukuru, kā arī baltvīna vai kādu citu etiķi. Iegūto masu lejam katliņā un liekam uz uguns vārīties. Vāram ne pārāk ilgi, tika tik lai vis izsiltu cauri. Vēlreiz visu pagaršojam, vai kaut kas netrūkst. tad lejam tīrās burciņās.
Sastāvdaļas var kādu likt vairāk vai mazāk, no tā tikai mainīsies garša, jo kādam nepatīk kad ķiploki ir vairāk par tomātiem. Pētersīļu vietā var ņemt kinzu. Es visu taisu pēc sajūtām, īpaši neko nemērot un nesverot.
Šos salātus var pasniegt pie cepeša sinepju vietā. Vai pievienot pie gaļas marinādes.

Lai labi garšo :)

 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ķiploki - 5 .vai vairāk galviņas
  • Tomāti - 7 .vai vairāk gab.
  • Pētersīļi.ļoti liela bunte
  • Kaltēti tomāti eļļā - 10.gabaliņi
  • Olīveļļa.pēc vajadzības
  • Baltvīna etiķa.pēc garšas
  • Sāls, cukurs.pēc garšas