Pikantie ķiploku salāti, kas lieliski aizstāj mērci
Šos salātus var pasniegt pie cepeša sinepju vietā.
Ķiplokus samizojam un saberam virtuves kombainā, turpat ieliekam
pētersīļus (nesagrieztus), tomātus, kam iepriekš jau noņemta
miziņa, pievienojam kaltētos tomātus un nedaudz arī eļļu no
tomātiem, kā arī pievienojam olīveļļu. Slēdzam iekšā virtuves
kombainu un visu ar nažiem sasmalcinām. Tad pagaršojam, un
pēc vajadzības pievienojam sāli, cukuru, kā arī baltvīna vai kādu
citu etiķi. Iegūto masu lejam katliņā un liekam uz uguns vārīties.
Vāram ne pārāk ilgi, tika tik lai vis izsiltu cauri. Vēlreiz visu
pagaršojam, vai kaut kas netrūkst. tad lejam tīrās burciņās.
Sastāvdaļas var kādu likt vairāk vai mazāk, no tā tikai mainīsies
garša, jo kādam nepatīk kad ķiploki ir vairāk par tomātiem.
Pētersīļu vietā var ņemt kinzu. Es visu taisu pēc sajūtām, īpaši
neko nemērot un nesverot.
Šos salātus var pasniegt pie cepeša sinepju vietā. Vai pievienot
pie gaļas marinādes.
Lai labi garšo :)
Sastāvdaļas
- Ķiploki - 5 .vai vairāk galviņas
- Tomāti - 7 .vai vairāk gab.
- Pētersīļi.ļoti liela bunte
- Kaltēti tomāti eļļā - 10.gabaliņi
- Olīveļļa.pēc vajadzības
- Baltvīna etiķa.pēc garšas
- Sāls, cukurs.pēc garšas