Sarkano biešu un plūmju ievārījums
Pasniedz pie gaļas
Sarkanās bietes
nomizojam un sarīvējam uz rupjās sakņu rīves. Ņemam katliņu ar
biezāku dibenu, ielejam eļļu un pievienojam sarīvētās bietes. Kad
bietes jau nedaudz cepušās, tām pievieno žāvētās plūmes, ja
vēlaties varat tās sagriezt mazākos gabaliņos, bet varat atstāt
veselas. Caur ķiplok spiedi pievienojam ķiplokus. Visu pa laikam
apmaisot un, ja nepieciešams, papildinām ar
eļļu, balzāmetiķi un majorānu, sautējam, līdz bietes ir
gatavas. Pagaršojam, vai kaut kas nepietrūks. Pilda tīrās
burciņās.
Pasniedz kā salātus pie gaļas. Bet vēl ļoti labi tas garšo ar sieru
- kamambēru, visu veidu cietajiem sieriem.
Pamēģiniet, un lai labi garšo! :)
Sastāvdaļas
- Sarkanās bietes - 4-5.gab.
- Žāvētas plūmes - 400.gr.
- Majorāns.pēc patikas
- Sāls, cukurs
- Eļļa.pēc vajadzības
- Ķiploki .pēc vajadzības