Sinepju–ķiploku gurķi ziemai. Īpaša recepte no māsas pavārgrāmatas
Nedēļas nogalē no savas māsas Agitas, kas ar gatavošanu uz “tu”, nočiepu fantastiski gardu gurķīšu recepti – sinepju un ķiploku marinādē. Šādi gurķus var pagatavot arī tūlītējai apēšanai!
Sastāvdaļas:
- Gurķi 4kg
- Eļļa 1 glāze
- Etiķis 1 glāze
- Sāls 100g
- Cukurs 1 glāze
- Sinepju pulveris 1 ēd.k.
- Sasmalcināti ķiploki 3 ēd.k.
Gatavošana:
- Gurķus sagriež gareniski 4 šķēlēs.
- Pagatavo marinādi no norādītajām sastāvdaļām – eļļas, etiķa, sāls, cukura, sinepju pulvera un ķiploka.
- Marinādi pārlej gurķus un visu pamatīgi samaisa. Neraizējies – sākumā šķitīs, ka marinādes šķidruma faktiski nav! Bet būsi pārsteigts ieraugot, cik šķidruma gurķos būs nākamajā rītā. :)
- Tātad gurķus ieliek uz nakti ledusskapī.
- Nākamajā dienā gurķus sapilda burkās, karsē 80 grādu temperatūrā 30 minūtes, un karstās burkas aizvāko.