Cukuriņu ievārījums ar kanēli
Ābolu zari šogad smagi jo smagi - ir īstais ābolu gads! Pārvedām no mammas dārza jūru saldsaldo cukurīšu - kaudzīti aiznesu uz darbu, lai mielojas kolēģi un Gudro Sievu skolas apmeklētāji, kaudzīti padalīju draugiem, vēl vienu - izspiedām sulā. Un, lai arī paši ēdam čupu čupām, tomēr cukurīši kā ir, tā ir:) Žēl laist zūdībā, tāpēc nolēmu uzvarīt cukuriņu ievārījumu.
Sastāvdaļas
1kg cukuriņu
0,5 kg ievārījuma cukura
1 kanēļa standziņa
Gatavošana:
- Cukuriņus nomazgā, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlēs - ar visu miziņu.
- Ieber katlā un pārkaisa ar daļu no cukura - ļauj,lai atdalās sula. Ja nav laika gaidīt, pievieno pāris ēdamkarotes ūdens, lai āboli nepiedeg, un liek vārīties.
- Vāra, līdz šķēles kļūst dzidras. Pievieno atlikušo cukuru un kanēļa standziņu.Turpina vārīt, kamēr ievārījums kļūst medains.
- Pilda tīrās burciņās.