Brīnumpasakains gardums – ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu

Portāla mammamuntetiem.lv reģistrētā lietotāja Linda Tabore iesūtīja brīnišķīgu recepti, kā uzvārīt bezgala gardu ābolu ievārījumu ar iebiezināto pienu. Likās tik kārdinoši, ka uzreiz izmēģināju. Jāatzīst - gardākais ābolu ievārījums, kādu esmu garšojusi!

Kad āboli savārījušies, pievieno iebiezināto pienu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad āboli savārījušies, pievieno iebiezināto pienu.

Sanāk kā bērnības ābolu biezenītis, salds, gards un gaisīgs!

 

Sastāvdaļas:

  • āboli 3 kg
  • cukurs 300 g
  • iebiezinātais piens ar cukuru 397 g (1 bundža)
  • ūdens 200 ml

 

 

Pagatavošana:

Nomazgā, nomizo, izgriež serdes un sagriež ābolus. Liek kastrolī, kur taps biezenis, ielej krūzi ūdens. Vāra uz nelielas uguns, līdz āboli sāk izjukt un kļūst tumšāki. 

Pievieno cukuru un turpina vārīt līdz cukurs ir izšķīdis.

 

 

Iegūto ābolu masu sablendē.

Reklāma
Reklāma

 

Ābolu masai liek klāt iebiezināto pienu, atkārtoti sablendē - jo ilgāk blendē, jo gaisīgāk sanāk.

 

 

Vēlreiz uzkarsē un pilda sterilizētās burkās un glabā vēsumā.

 

Rezultāts - izcils!

 

Recepti iesūtījusi: Linda Tabore.

Foto: Audra Šauere.

Saistītie raksti