Blendētas ogas ziemas krājumiem. Ātri
Ogas visos krūmos pārpārēm! Kā tās ''ieseivot'' ziemai?
Sastāvdaļas:
- avenes
- upenes
- jāņogas
- cukurs
Gatavošana:
Visas ogas vai nu sajauktas vai atsevišķi sablendē. Tām pievieno cukuru pēc patikas - cik saldas tās vēlies. Tad ogu masu salej trauciņos, aizvāko un liek saldētavā. Redz, tas arī viss! Ziemā, cepot kūkas, tev šīs ogu ''zaptītes'' ļoti labi noderēs. Vēl tās var izmantot citos dažādos saldēdienos vai pat vārīt tējās! Īpaši garda tēja sanāk no upenēm. Man, personīgi, ļoti garšo piena kokteilis ar sablendēto, saldēto zemeņu masu - tas sanāk ļoti sātīgs un arī veselīgs!
Recepte: Agita Gabrāne