Plūmju ievārījums – pamatrecepte!
Šo recepti var izmantot par pamatu, lai gatavotu dažādas "uzlabotās versijas": ar āboliem, upenēm, ingveru utt.
Sastāvdaļas:
- 1 kg plūmju bez kauliņiem
- 1 kg ievārījuma cukura 1:1
- 50-70 ml laba degvīna
Gatavošana:
- Plūmes sagriez gabaliņos, ber katlā un pieber cukuru. Saimaisi un atstāj pa nakti, lai ievelkas.
- Maisot vāri un uz straujas uguns turpini vārīt 4-5 minūtes. Iemaisi degvīnu.
- Karstu pildi burciņās un aizvāko.
Variācijas:
- Plūmju ievārījums ļoti labi garšo, ja tam pievieno nedaudz laba sarkanvīna un maltas garšvielas, kas raksturīgas Ziemassvētkiem, - kanēli, krustnagliņas, zvaigžņu anīsu.Plūmju kompota sīrupam labs papildinājums ir pussausais baltvīns kombinācijā ar apelsīnu sulu un liķieri.
- Vēl viens labs variants, kā piešķirt plūmju kompotam burvīgu aromātu un garšu, ir smalki sakapāta ingvera sakne kombinācijā ar labas kvalitātes rumu.
- Aristokrātisku niansi plūmju ievārījumam un marmelādei piešķir gabaliņos saplucināts marcipāns un sadrupināti valrieksti. Tos pievieno īsi pirms vārīšanas beigām.
Avots: žurnāla "100 Labi Padomi" speciālizlaidums "Marinēšana 2"
Iesaka: Iveta Galēja