Plūmju ievārījums – pamatrecepte!

Šo recepti var izmantot par pamatu, lai gatavotu dažādas "uzlabotās versijas": ar āboliem, upenēm, ingveru utt.

Plūmju ievārījums ļoti labi garšo, ja tam pievieno nedaudz laba sarkanvīna un maltas garšvielas, kas raksturīgas Ziemassvētkiem, - kanēli, krustnagliņas, zvaigžņu anīsu!

FOTO: Shutterstock.com

Plūmju ievārījums ļoti labi garšo, ja tam pievieno nedaudz laba sarkanvīna un maltas garšvielas, kas raksturīgas Ziemassvētkiem, - kanēli, krustnagliņas, zvaigžņu anīsu!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg plūmju bez kauliņiem
  • 1 kg ievārījuma cukura 1:1
  • 50-70 ml laba degvīna

 

Gatavošana:

  1. Plūmes sagriez gabaliņos, ber katlā un pieber cukuru. Saimaisi un atstāj pa nakti, lai ievelkas.
  2. Maisot vāri un uz straujas uguns turpini vārīt 4-5 minūtes. Iemaisi degvīnu.
  3. Karstu pildi burciņās un aizvāko.

 

Variācijas:

Reklāma
Reklāma
  • Plūmju ievārījums ļoti labi garšo, ja tam pievieno nedaudz laba sarkanvīna un maltas garšvielas, kas raksturīgas Ziemassvētkiem, - kanēli, krustnagliņas, zvaigžņu anīsu.Plūmju kompota sīrupam labs papildinājums ir pussausais baltvīns kombinācijā ar apelsīnu sulu un liķieri.
  • Vēl viens labs variants, kā piešķirt plūmju kompotam burvīgu aromātu un garšu, ir smalki sakapāta ingvera sakne kombinācijā ar labas kvalitātes rumu.
  • Aristokrātisku niansi plūmju ievārījumam un marmelādei piešķir gabaliņos saplucināts marcipāns un sadrupināti valrieksti. Tos pievieno īsi pirms vārīšanas beigām.

 

Avots: žurnāla "100 Labi Padomi" speciālizlaidums "Marinēšana 2"

Iesaka: Iveta Galēja

Saistītie raksti