Konservēti dārzeņu salāti ziemai. Recepte
Lai ziemā nebūtu daudz jāgudro, kādus salātus ēdīsi pusdienās, izdomā to jau tagad un iekonservē!
Sastāvdaļas:
- 1 kg burkānu
- 3,5 kg tomātu
- 1 kg paprikas
- 0,5 kg sīpolu
- 0,3 kg sakņu selerija
- bunte pētersīļu lapu
- 3 čili pipari
- 3 galviņas ķiploku
- 3 ēd.k. sāls
- 3-5 ēd.k. cukura
- 2 ēd.k. esences
- 1 glāze eļļas
- melnie pipari pēc garšas
Gatavošana:
- Burkānus nomizo un sarīvē uz sakņu rīves - eļļā apcep.
- Papriku un seleriju sagriež salmiņos.
- Tomātus samaļ gaļas mašīnā.
- Sīpolus sagriež pusripiņās un apcep eļļā.
- Katlā liek samaltos tomātus.
- Tiem pievieno burkānus, papriku, sīpolus un sakņu seleriju.
- Visu vāra pusmīkstu.
- Pētersīļu lapas sasmalcina un pievieno salātiem.
- Katlā liek sāli, cukuru, melnos piparus, eļļu un čili piparus.
- Visu samaisa un vāra gatavu.
- Beigās pievieno izspiestus ķiplokus un etiķa esenci.
- Karstu pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un liek ar vāciņu uz leju, lai atdziest.
Recepte: Agita Gabrāne