Gatavojam tomātus želejā! Recepte

Viens no veidiem, kā iekonservēt tomātus ziemai, ko var ēst pie siltā ēdiena, kā arī pievienot zupām un sautējumiem, ir iekonservēt tos želejā.

Ja ir krāsaini tomāti (zaļi, dzelteni, sarkani, oranži), tad tos ar izdomu var kārtot burciņā, līdz ar ko tie arī izskatās interesanti!

FOTO: Shutterstock.com

Ja ir krāsaini tomāti (zaļi, dzelteni, sarkani, oranži), tad tos ar izdomu var kārtot burciņā, līdz ar ko tie arī izskatās interesanti!

 

Sastāvdaļas:

  • tomāti
  • svaigi gurķi
  • lauru lapas
  • pipari
  • želatīns

Marinādei:

  • 1 l ūdens
  • 2 ēd.k. sāls
  • 3 ēd.k. cukura
  • 1 ēd.k. etiķa esences

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  • Tīrās, izkarsētās burkās ieliek lauru lapas, piparus un pusripiņās sagrieztus sīpolus.
  • Kā nākamo kārtu kārto šķēlītēs sagrieztus tomātus (ja ir mazie ķiršu tomātiņi, tad tos liek veselus).
  • Nākošajā - šķēlītēs sagrieztus gurķus.
  • Tā pa kārtām kārto, līdz ir pilna burciņa.
  • Puslitra burciņai, piepildītai ar tomātiem, ber virsū tējkaroti sausa želatīna.
  • Izvāra marinādi - ūdenim pievieno sāli un cukuru, beigās - etiķa esenci.
  • Marinādi lej burciņās, uzliek vāciņu un burciņas liek karsēties ~ 10 - 15 minūtes.
  • Tad tās aizvāko un griež ar vāciņu uz leju, kamēr atdziest.
  • Kad burciņas ir atdzisušas, tās ievieto ledusskapī, kamēr tās saželē.
  • Kad tās ir saželējušas, tās pārvieto vēsumā uz pagrabu.

 

Recepte: Agita Gabrāne