Gatavojam tomātus želejā! Recepte
Viens no veidiem, kā iekonservēt tomātus ziemai, ko var ēst pie siltā ēdiena, kā arī pievienot zupām un sautējumiem, ir iekonservēt tos želejā.
Sastāvdaļas:
- tomāti
- svaigi gurķi
- lauru lapas
- pipari
- želatīns
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 2 ēd.k. sāls
- 3 ēd.k. cukura
- 1 ēd.k. etiķa esences
Gatavošana:
- Tīrās, izkarsētās burkās ieliek lauru lapas, piparus un pusripiņās sagrieztus sīpolus.
- Kā nākamo kārtu kārto šķēlītēs sagrieztus tomātus (ja ir mazie ķiršu tomātiņi, tad tos liek veselus).
- Nākošajā - šķēlītēs sagrieztus gurķus.
- Tā pa kārtām kārto, līdz ir pilna burciņa.
- Puslitra burciņai, piepildītai ar tomātiem, ber virsū tējkaroti sausa želatīna.
- Izvāra marinādi - ūdenim pievieno sāli un cukuru, beigās - etiķa esenci.
- Marinādi lej burciņās, uzliek vāciņu un burciņas liek karsēties ~ 10 - 15 minūtes.
- Tad tās aizvāko un griež ar vāciņu uz leju, kamēr atdziest.
- Kad burciņas ir atdzisušas, tās ievieto ledusskapī, kamēr tās saželē.
- Kad tās ir saželējušas, tās pārvieto vēsumā uz pagrabu.
Recepte: Agita Gabrāne