Kā pagatavot fantastisku marinādi gurķiem? Recepte

Ja jau esam sākuši konservēt, tad kur nu bez klasikas - marinētajiem gurķīšiem? Ieskaties, kā tos pagatavot, lai tie sanāktu kraukšķīgi un gardi!

Tā vien gribās atvērt to burciņu un nogaršot to, kas tur iekšā gozējas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tā vien gribās atvērt to burciņu un nogaršot to, kas tur iekšā gozējas!

Sastāvdaļas:

  • gurķi
  • garšvielas: koreandrs, sinepju sēklas, lauru lapas, ķiploks, melnie pipari, ķiršu lapas, upeņu lapas, dilles, smaržīgais pipars

Marinādei:

  • 1 l ūdens
  • 2 ēd.k. sāls
  • 2 ēd.k. cukura
  • 1 ēd.k. etiķa esences

Gatavošana:

  • Tīrās, izkarsētās burkās saliek visas nepieciešamās garšvielas un kārto tajās tīrus, nomazgātus gurķus.
  • Uzvāra marinādi.
  • Ūdenī ieber sāli, cukuru. 
  • Kad ūdens ir uzvārījies, pievieno etiķa esenci.
  • Karstu marinādi pārlej gurķiem burkās, uzliek vāciņu un burkas liek pastarizēties.
  • Pastarizē apmēram 15 minūtes.
  • Burciņas ceļ no ūdens ārā, aizvāko un apgriež tās ar vāciņu uz leju, lai atdziest.
Reklāma
Reklāma

Ja vēlās ņiprākus gurķīšus, burkā var pievienot arī čili piparu - tas būs asu ēdienu cienītājiem.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas