Kā pagatavot fantastisku marinādi gurķiem? Recepte
Ja jau esam sākuši konservēt, tad kur nu bez klasikas - marinētajiem gurķīšiem? Ieskaties, kā tos pagatavot, lai tie sanāktu kraukšķīgi un gardi!
Sastāvdaļas:
- gurķi
- garšvielas: koreandrs, sinepju sēklas, lauru lapas, ķiploks, melnie pipari, ķiršu lapas, upeņu lapas, dilles, smaržīgais pipars
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 2 ēd.k. sāls
- 2 ēd.k. cukura
- 1 ēd.k. etiķa esences
Gatavošana:
- Tīrās, izkarsētās burkās saliek visas nepieciešamās garšvielas un kārto tajās tīrus, nomazgātus gurķus.
- Uzvāra marinādi.
- Ūdenī ieber sāli, cukuru.
- Kad ūdens ir uzvārījies, pievieno etiķa esenci.
- Karstu marinādi pārlej gurķiem burkās, uzliek vāciņu un burkas liek pastarizēties.
- Pastarizē apmēram 15 minūtes.
- Burciņas ceļ no ūdens ārā, aizvāko un apgriež tās ar vāciņu uz leju, lai atdziest.
Ja vēlās ņiprākus gurķīšus, burkā var pievienot arī čili piparu - tas būs asu ēdienu cienītājiem.
Recepte: Agita Gabrāne