Marinētas bietītes ziemas krājumiem

Viens no mūsu ģimenes mīļākajiem koservējumiem ir marinētas bietītes. Tās garšo visiem un ir arī bagātas ar dzelzi un kāliju, kā arī tās attīra organismu!

Marinētas bietītes var ēst pie otrajiem ēdieniem, vārot boršču vai pievienot salātos siļķe kažokā.

FOTO: Shutterstock.com

Marinētas bietītes var ēst pie otrajiem ēdieniem, vārot boršču vai pievienot salātos ''siļķe kažokā''.

Sastāvdaļas:

  • bietes
  • sāls
  • cukurs
  • etiķis
  • ja vēlas, tām var pievienot arī ķimenes

Gatavošana:

  • Katlā izvāra nomazgātas bietes.
  • Kad tās izvārījušās, atdzisušas tās nomizo.
  • Tad bietes sarīvē uz sakņu rīves, liek katlā.
  • Tām pievieno sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.
  • Pagaršojot bietes, tām jāgaršo izteikti saldenskābām, jo atdzisušas tās garšos ne tik izteikti.
  • Kad bietes katlā ir kārtīgi izkarsušas, tās pilda tīrās burkās un aizvāko.
  • Tās novieto ar vāciņu uz leju, lai atdziest.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas