Marinētas bietītes ziemas krājumiem
Viens no mūsu ģimenes mīļākajiem koservējumiem ir marinētas bietītes. Tās garšo visiem un ir arī bagātas ar dzelzi un kāliju, kā arī tās attīra organismu!
Sastāvdaļas:
- bietes
- sāls
- cukurs
- etiķis
- ja vēlas, tām var pievienot arī ķimenes
Gatavošana:
- Katlā izvāra nomazgātas bietes.
- Kad tās izvārījušās, atdzisušas tās nomizo.
- Tad bietes sarīvē uz sakņu rīves, liek katlā.
- Tām pievieno sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.
- Pagaršojot bietes, tām jāgaršo izteikti saldenskābām, jo atdzisušas tās garšos ne tik izteikti.
- Kad bietes katlā ir kārtīgi izkarsušas, tās pilda tīrās burkās un aizvāko.
- Tās novieto ar vāciņu uz leju, lai atdziest.
Recepte: Agita Gabrāne