Ābolu ievārījums
Šis ievārījums noteikti ierindojas topa pirmajā vietā - tā jau ir klasika. Neiztrūkstoša sastāvdaļa pie brokastu pankūkām, lieliski papildinās tavas pašceptās kūkas garšu buķeti, kā arī šādu ievārījumu var ēst pavisam vienkārši - uz maizītes, klāt piedzerot pienu!
Sastāvdaļas:
- 2 kg āboli pēc izvēles
- 600 g cukura
- ja vēlas, var pievienot kanēli
Gatavošana:
- Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
- Katliņā ielej nedaudz ūdeni (~ 1 glāzi) un ber tajā ābolus.
- Kad āboli ir pajukuši, tiem pievieno cukuru.
- Vāra ievārījumu, kamēr āboli ir izjukurši biezenī (tā mums garšo vislabāk).
- Karstu pilda burkās un aizvāko.
Recepte: Agita Gabrāne