Ābolu ievārījums

Šis ievārījums noteikti ierindojas topa pirmajā vietā - tā jau ir klasika. Neiztrūkstoša sastāvdaļa pie brokastu pankūkām, lieliski papildinās tavas pašceptās kūkas garšu buķeti, kā arī šādu ievārījumu var ēst pavisam vienkārši - uz maizītes, klāt piedzerot pienu!

Šāds ievārījums noteikti pašam jāpagatavo vismaz vienreiz dzīvē!

FOTO: Shutterstock.com

Šāds ievārījums noteikti pašam jāpagatavo vismaz vienreiz dzīvē!

Sastāvdaļas:

  • 2 kg āboli pēc izvēles
  • 600 g cukura
  • ja vēlas, var pievienot kanēli

Gatavošana:

  • Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  • Katliņā ielej nedaudz ūdeni (~ 1 glāzi) un ber tajā ābolus.
  • Kad āboli ir pajukuši, tiem pievieno cukuru.
  • Vāra ievārījumu, kamēr āboli ir izjukurši biezenī (tā mums garšo vislabāk).
  • Karstu pilda burkās un aizvāko.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas