Veselīgā un gardā ābolu un pīlādžu ievārījuma recepte
Šogad daudz pīlādžu. Te recepte, kā tos gardi pagatavot ziemai.
Pīlādžus attīra no kātiņiem un, lai tie nebūtu tik sīvi, uz diennakti vajag ielikt saldētavā.
Uz kādiem 2,5 - 3 kg ābolu ņemu apmēram 0,5-0,7 kg saldēto
pīlādžu.
Vāru, pievienoju cukuru (parasto, ne ievārījuma) - apm. 2 kg.
Var mazāk, nebūs tik salds. Bet stāvēs pagrabā ne tikai gadu (ja nebūs apēsts), bet arī ilgāk, izmēģināts.
Proporcijas ir aptuvenas, jo nekad speciāli nesveru, visu gatavoju pēc izjūtām.
Ievārījums vairāk atgādina želeju ar ogām, interesanta konsistence, ne tāda, kā parastam ābolu ievārījumam.
Iesūtījusi: Iveta Šņepste