Gardā ķirbju kompota recepte ar cidonijām – liekam lietā rudens veltes
Aiz loga klāt jau ir rudens - krāsains gadalaiks, galvenās ražas laiks. Ķirbji nu ir izauguši varen lieli un idejas, ko ar tiem darīt un ko no tiem gatavot tiešām netrūkst. Šoreiz gatavosim gardu kompotu!
Sastāvdaļas:
- ķirbji
- cidonijas
- krustnagliņas
- smaržīgie pipari
- piparmētra
Sīrupam:
- 1 l ūdens
- 300 g cukura
Gatavošana:
1. Ķirbjus nomizo, izņem sēklas un mīkstumu.
2. Ar robaino nazi sagriež dekoratīvos kubiņos.
3. Cidonijas nomazgā, izņem sēklas un sagriež plānās daiviņās.
4. Litra burkā liek 2 krustnagliņas, 2 smaržīgos piparus un piparmētru lapiņas.
5. Tālāk pamīšus kārto ķirbjus ar cidonijām.
6. Sīrupam - uzvāra ūdeni ar cukuru.
7. Vārošu lej burkās.
8. Kompotu liek karsēties 80 grādos, apmēram 15 minūtes.
9. Tad to aizvāko un griež ar vāciņu uz leju.
Recepte: Agita Gabrāne