Ābolu–ķirbju ievārījums! Recepte
Šis ir lielisks variants gan gardām kūkām, gan lieliskām brokastu pankūkām un daudz kam citam!
Sastāvdaļas:
- 1 kg ābolu
- 1 kg ķirbju
- 1 tējk. kanēļa
- 0,5 kg cukura
- nedaudz ūdens
Gatavošana
- Ābolus nomazgā un nomizo. Tos sagriež gabaliņos, ielej katlā nedaudz ūdeni un liek vārīties.
- Ķirbjus nomizo, tiem izņem sēklotni. Tos sagriež nelielos gabaliņos un liek katlā, nelielā ūdens daudzumā vārīties.
- Kad āboli un ķirbji ir pajukuši, tos sablenderē, sajauc abas masas kopā, pievieno cukuru.
- Ievārījumu uzvāra, beigās pievieno kanēli. To kārtīgi izmaisa.
- Ievārījumu karstu pilda burkās un aizskrūvē.
Recepte: Agita Gabrāne