Rudenīgu nokrāsu gurķu-paprikas lečo. Vienkārša recepte
Ja kāds nezina, kas lečo īsti ir un kur to izmanto, tad šis lečo ir paprikas salāti, kurš dos varen gardu garšu zupām, sautējumiem, kā arī tas garšos tik pat lieliski kā vienkārša uzkoda pie siltajiem ēdieniem!
Sastāvdaļas:
- 4 kg gurķu
- 1 kg paprikas
- 1 glāze eļļas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze 9% etiķa
- 2 ēd.k. sāls
- 3 ķiploku galviņas
- 0,5 l tomātu mērces
Gatavošana:
- Papriku iztīra, sagriež salmiņos.
- Gurķus nomizo (ja lieli), sagriež salmiņos (šajā gadījumā ripiņās).
- Katlā ielej tomātu mērci, pieliek cukuru, sāli, eļļu un uzvāra.
- Tad pievieno sagrieztos gurķus un papriku.
- Tos pavāra, kamēr gurķi maina krāsu.
- Vārīšanas beigās iespiež ķiploku un pievieno etiķi.
- Visu uzvāra, karstu pilda burkās, tad aizvāko un griež ar vāciņu uz leju.
Recepte: Agita Gabrāne