Gardais ķirbju ievārījums pankūkām un citiem saldajiem našķiem - recepte
Būtisks pluss šādiem ievārījumiem ir tāds, ka tos var ēst ne tikai kopā ar pankūkām, bet pievienot arī dažādām kūkām un tortēm - tas ir kā lielisks papildinājums.
Sastāvdaļas:
- 1 kg ķirbju
- 1 kg burkānu
- 400 g cukura
- 2 apelsīni
Gatavošana:
- Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.
- To liek katliņā un izvāra.
- Burkānus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un katliņā nelielā ūdens daudzumā izvāra.
- No apelsīniem izspiež sulu.
- Kad ķirbji izvārījušies, tiem nolej ūdeni un sablenderē.
- Izvārītajiem burkāniem arī nolej ūdeni un sablenderē.
- Ķirbju un burkānu masu savieno kopā, pieber cukuru, pievieno apelsīnu sulu, kārtīgi izmaisa un uz lēnas uguns pavāra 10-15 minūtes.
- Karstu pilda burkās un aizvāko.
Recepte: Agita Gabrāne