Gardais ķirbju ievārījums pankūkām un citiem saldajiem našķiem - recepte

Būtisks pluss šādiem ievārījumiem ir tāds, ka tos var ēst ne tikai kopā ar pankūkām, bet pievienot arī dažādām kūkām un tortēm - tas ir kā lielisks papildinājums.

Vai tu varēji iedomāties, ka šādu ķirbju-burkānu-apelsīnu kombināciju var apvienot ievārījumā?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai tu varēji iedomāties, ka šādu ķirbju-burkānu-apelsīnu kombināciju var apvienot ievārījumā?

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ķirbju
  • 1 kg burkānu
  • 400 g cukura
  • 2 apelsīni

Gatavošana:

  • Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.
  • To liek katliņā un izvāra.
  • Burkānus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un katliņā nelielā ūdens daudzumā izvāra.
  • No apelsīniem izspiež sulu.
  • Kad ķirbji izvārījušies, tiem nolej ūdeni un sablenderē.
  • Izvārītajiem burkāniem arī nolej ūdeni un sablenderē.
  • Ķirbju un burkānu masu savieno kopā, pieber cukuru, pievieno apelsīnu sulu, kārtīgi izmaisa un uz lēnas uguns pavāra 10-15 minūtes.
  • Karstu pilda burkās un aizvāko.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas