Pieneņu medus. RECEPTE
Pieneņu pļavā dodieties rīta pusē, pirms modušās bites un savākušas nektāru. Kopīgi salasiet pilnu grozu ar pieneņu ziediem. Mājās tās noskalojiet ar remdenu ūdeni, lai tajās nebūtu mazo kukaiņu. Ielieciet bļodā un pievienojiet vienu šķēlēs sagrieztu citronu. Aplejiet visu ar verdošu ūdeni un ļaujiet diennakti ievilkties.
Kad pagājusi diennakts, pienenes izkāsiet caur smalku sietu, šķidrumu lejiet katlā un pievienojiet 1 kg cukura. Masu vāriet uz lēnas uguns apmēram 1–2 stundas. Kad medus kļuvis biezs, salejiet to burciņās un ļaujiet atdzist.
Bērniem tas garšos gan pievienots tējai, gan kā našķis, ēdot ar karotēm vai liekot uz maizes. Pieneņu lasīšanu padariet interesantāku, mācot bērniem uzpīt skaistu vainadziņu.