Gatavojam aveņu džemu ziemai
Varbūt šis izklausās pēc stundām ilgas sēdēšanas virtuvē vai svīšanas vaigu sviedros, taču tā nebūt nav. Viss ir pavisam vienkārši, tikai atļauj izspiestajai aveņu sulai palikt vienatnē un pārtapt par džemu!
Sastāvdaļas:
- 500 g aveņu
- 300 g cukura
- marle sulas nospiešanai
Gatavošana:
- Avenes ieber katliņā un karsē, līdz tās pavisam izjukušas.
- Tad virs trauciņa marlē lej izjukušo aveņu šķidrumu un to nospiež, līdz ir iztecējusi visa sula. Ja nepieciešams, šādi nospiešanu atkārto vairākas reizes, līdz visa aveņu sula ir nospiesta.
- Tad sulu katliņā uzkarsē un pievieno cukuru.
- Uzkarsēto sulu lej burciņā, kurai uzliek vāciņu un atstāj uz dažām stundām saželēt.
Recepte: Agita Gabrāne