Klasiskie mazsālītie gurķīši
Izmantojam klasisko recepti ar upeņu lapām aromātiskumam un ķiplokiem. Dodam ēst arī mazākajiem bērniem, jo pašu gatavots un tīrs gardums.
Sastāvdaļas
2 kg īso gurķīšu
upeņu lapas
ķiršu lapas
viena galviņa ķiploka
dilles
sāls, cukurs, pipari
ūdens
Gatavošana
Gurķīšus nomazgā un apgriež galiņus. Ķiplokus nomizo. Izvēlētajā bļodā kārto upeņu un ķiršu lapas, dilles. Tālāk iek kārtu gurķu, pa virsu sagriež ķiploku, nedaudz piparu. Kārto atkal visu no jauna tāpat - lapas, tad gurķus un garšvielas. Uz vienu litru ūdens liek 2 ēdamk. cukura, 2 ēdamk. sāls. Ūdeni uzvāra, tajā iemaisa sāli un cukuru, un karstu pārlej sakārtotajiem gurķiem.