Sagatavo lēni CEPTU tomātu krājumus
Vēl viens veids, kā ziemai saglabāt gardas tomātu uzkodas.
Nepieciešams:
- 10 nelielus nogatavojušos tomātus (vispiemērotākie ir iegarenie plūmju jeb olu tomāti), 6 smalki sakapātas ķiploka daiviņas,
- 130 ml olīveļļas,
- 2 tējk. kaltētas raudenes,
- sāli,
- svaigi maltus melnos piparus.
Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem, tomātus pārgriez gareniski uz
pusēm, ar griezuma vietu uz augšu liec uz plāts, kas izklāta ar
cepampapīru. Bļodiņā samaisi ar ķiplokiem, raudeni, sāli un
pipariem, ar otiņu dāsni to uzzied tomātiem. Liec krāsnī un cep
1,5-2 stundas. Ja tomāti strauji apbrūnē, samazini karstumu.
Gatavos tomātus pildi burciņā ar aizskrūvējamu vāku un liec
ledusskapī. Ja gribi uzglabāt ilgāk — 2-3 mēnešus pārlej ar labu
olīveļļu.
Informācija no žurnāla "100 labi padomi"