Gurķi ar grūbām rasoļņikam – pašu gatavota zupas sagatave
Iepriekš veidotas sagataves ir īpaši noderīgas brīžos, kad nav laika un iespēju ilgstošai ēdiena gatavošanai.
Sastāvdaļas
- 4 kg gurķu
- 400 g sīpolu
- 400 g rīvētu burkānu
- 0,5 l tomātu mērces
- 2 glāzes grūbu
- 4 ēdamkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes etiķa
- 250 ml eļļas
- dilles
Pagatavošana.
Grūbas vāra, līdz pusmīkstas. Gurķus sagriež, uzbārsta sāli un atstāj uz pāris stundām, lai atsulojas (sulu neizlej, bet karsējot pievieno gurķiem un grūbām). Pa to laiku nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus un burkānus. Visu, izņemot etiķi un dilles, liek katlā un karsē 40 minūtes. Nobeigumā pievieno etiķi un dilles. Pilda burkās un aizvāko.
!!! Šis konservējums ir lieliska zupas sagatave. Jāpievieno tikai kartupeļi un kūpināts cauraudzītis, un rasoļņiks pēc dažām minūtēm ir gatavs!