Gunas Ķiberes no Rūjienas ieteiktā dārzeņu pasterizēšanas metode

Jau vairākus gadus čaklā rūjieniete Guna Ķibere burciņas ar dārza labumiem nevis pasterizē lielos, ar verdošu ūdeni pilnos katlos, bet tās izkarsē cepeškrāsnī. Šī metode neesot Gunas izdomāta, bet pārbaudīta gan.
Cepeškrāsns iepriekš nav jāsilda, konservu burkas var likt aukstā. Foto: Guna Ķibere

FOTO: no personīgā arhīva

Cepeškrāsns iepriekš nav jāsilda, konservu burkas var likt aukstā. Foto: Guna Ķibere

  1. Seklā pannā ieklāj cepamo papīru. Izmazgātās burciņas piepilda, uzlej marinādi (nav svarīgi, vai tikko vārīta vai palikusi pāri no iepriekšējās konservēšanas reizes) un vaļējas kārto uz pannas tā, lai nesaskartos. 
  2. Gunas cepeškrāsnī vienā reizē var izkarsēt 12 burciņas, kuru tilpums ir 0,7 l. +150 °C dārzeņus karsē 40 minūtes, kompotu – 30 minūtes. 
  3. Trīslitru burkas cepeškrāsnī notur 40–45 minūtes. Kad noteiktais laiks pagājis, burkas izņem no cepeškrāsns un aizvāko.
  4. Cepeškrāsns iepriekš nav jāsilda, konservu burkas var likt aukstā.

 

Skaties video: Kabaču salātu recepte no dejotājas un saimnieces Annas recepšu krājumiem

Reklāma
Reklāma

 

Avots:

Saistītie raksti